نقش گیاهان دارویی در تقویت حافظه
انسان هنگامی که پا به عرصه وجود میگذارد دارای توانائیهای محدود از نظر فکری و جسمی میباشد اما به تدریج با افزایش سن ، همه پارامترهای وجودی انسان در روند تکامل قرار میگیرند و تحت تاثیر مراقبتهای لازم از نظر تغذیه و تمرینات جسمی و روحی ، انسان میتواند توانائیهای خود را تا آنجا ارتقاء دهد که حتی در مخیله انسان امروزی نیز نمی گنجد. اما با گذر عمر هر آنچه به تکامل رساندیم تحت تاثیر پیری ، در روند زوال قرار میگیرد که سرعت این زوال با توجه به مراقبتهای دوران رشد ، متغیر است. حافظه نیز در روند پیری از این قاعده مستثنی نیست و با توجه به مکانیسم فیزیولوژیکی بدن ، دوران افول خود را پیش رو خواهد داشت.
اما آیا میتوان در مورد حافظه نیز فعالیتی انجام داد که هم بتواند در تقویت آن تاثیرگذار باشد و هم شیب نزول آنرا در دوران سالمندی تعدیل کند؟ پاسخ قطعا مثبت خواهد بود و راههای مختلفی برای این موضوع از دید متخصصین مربوطه تجویز میشود که یقینا استفاده از گیاهان و میوه جات و داروهای مشتق شده از آنها ، بهترین گزینه خواهند بود که دلایل این انتخاب و لیستی از گیاهان و میوه های مناسب برای تقویت حافظه را در ادامه مطلب تقدیم شما خواهد شد..
گیاهان و میوه های برتر در تقویت حافظه
آویشن
طبیعت گرم،خاصیت محرک سیستم عصبی مرکزی و مقوی اعصاب و همچنین قدرت تحریک کنندگی بالایی که به سبب وجود تیمول که از مواد موثره این گیاه محسوب می شود . در ان تا ثیری ماندگار در تقویت قوای فکری و مغزی و کمک به کار این قسمت از بدن دارد . آویشن به علت عطر نافذ به صورت دمکرده یا جوشانده مصرف گردیده و همچنین موجب ضد عفونی کردن مجاری تنفسی و سینوسهاو درمان برونشیت و آسم (تنگی نفس )بسیار موثر است .
اسطوخودوس
اگر دچار سردرد های عصبی و فراموشی و کندی ذهن گردیده اید از مصرف گل اسطو خودوس که تازه انرا خشک نموده و به صورت پودر در اورده با کمی پودر کندر و مقداری عسل به حالت خمیر در اورده اید دریغ نورزید این گیاه خوش عطر یکی از بهترین گیاها نی است که از قدیم الایام تا کنون جهت درمان انواع بیماریها ی ذهنی و مغزی از جمله مالیخولیا ، مانیا ، صرع ،سرگیجه ،عقب ماندگی ذهنی و نسیان (فراموشی ) توسط طبیبان یونانی وایرانی تجویز شده و مورد استفاده قرار می گرفته است .
اکلیل کوهی
رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی است که دستگاه عصبی را تحریک وتقویت می کند و از اثری عجیب در تقویت حافظه و قوای ذهنی دارد. طبیعت گرم و خشک و طعم تند و تیز و خاصیت محرک دستگاه عصبی و گردش خون این گیاه سبب شده که دارویی مفید و موثر جهت درمان اکثر بیماریها و اختلالات عصبی و مغزی از جمله افسردگی ، میگرن عصبی و استرس و ضعف قوای فکری و فراموشی باشد برا ی تهیه شربت از این گیاه کافی است که مقدار ۳۰ گرم اکلیل کوهی خشک را به همراه یک لیتر اب گرم و مقداری عسل بجوشانید و. مقداری بهار نارنج هم به ان اضافه کرده و هر ۸ ساعت یک لیوان میل نمایید .
انجیر
وجود در صد بالایی از مواد قندی به طور ی که در صد گرم انجیر حدود ۶/۷ میلی گرم قند طبیعی وجود دارد . ومصرف ان با کارهای فکری می تواند بسیار مفید باشد . دارای ویتامینها ی آ و ب و ث و مواد معدنی مثل آهن ،برم ، منگنز ، گوگرد می باشد که همه برای بدن و سلولهای مغزی مفید هستند .
بادام
وجود۵۴ در صد روغن و ۲۴در صد مواد نشاسته ای و مقداری قند و صمغ و همچنین در صد بالایی از املاح نظیر فسفر ، منیزیم ، پتاسیم ، گوگرد و آهن و ویتامین نیاسین در میوه بادام شیرین هر چندانرا کمی سنگین و دیر هضم برای معده ساخته ولی یکی از بهترین مواد طبیعی مقوی مغز و سلولهای دستگاه اعصاب مرکزی می باشد.
جین سینگ
جین سینگ که ریشه گیاهی است چینی و شبیه به هویج زرد رنگ می باشد به قدری از نظر ارزش غذایی بالاست که به نام ریشه زندگی لقب گرفته است . و از ان برای تقویت جسم و ذهن استفاده می نمایند .
جینکو
جینکو بیلو با به درخت معبد شهرت دارد . یک گیاه مقوی حافظه به شمار می رود .قسمت مورد استفاده دارو ی ان برگهای این گیاه می باشد که خاصیت ریلکس کننده (آرام بخش )دارد و موجب جریان خون بیشتر در سلولهای مغزی می شود .و جهت مقابله با اایمر در پیری بکار می رود .
چغندر
با مقدار زیاد فسفر و قند این گیاه کمک زیادی به مغز و درک مطالب و خاطرات و ثبت و ضبط مطالب می کند . از سوی دیگر در درمان کم خونی و ضعف عمومی بدن بویژه در ناحیه سلولهای مغزی کمک می نماید . میزان فسفر ۱۰۰ گرم ریشه چغندر ۵۵ میلی گرم است .
خردل
سبزی خردل غنی ترین منشا اهک غذایی است . از نظر ویتامین آ وث و آهن و کلسیم بسیار غنی است . طبیعت گرم و تند و تیز و وجود اسانس فرار و معطری که در خردل و دانه های ان وجود دارد این گیاه را جهت تحریک سلولهای معده مناسب ساخته است.
زعفران
شهرت زیادی در تقویت اعصاب ،کمک به تحریک سلولهای مغزی و تقویت آن و همچنین تقویت حافظه دارد . این گیاه گرم وخشک بوده دارای خاصیت شادی بخش وتقویت کننده حواس و مغز و تنظیم کننده سلسله اعصاب می باشد . زعفران ابن سینا حکیم عالیقدر مصرف زعفران را با کمی کندر و عسل به صورت خمیر جهت رفع کندی ذهن تجویز کرده است. خواب اور بوده و در رفع تشنج که منشا آن تحریکات مغز می باشد بسیار موثر است جهت تقویت حافظه ۴ گرم زعفران با ۱۰ گرم کندر و ۱۰ گرم زنجفیل و عسل به صورت زعفران قرص در اورید .
سعد کوفی
اثرات بسیار مفیدی بر روی حافظه و از بین بردن کند ذهنی و فراموشی دارد . خوردن سعد پودر شده به همراه پودر زعفران و مویز خشک و کمی عسل در طول ۴۰ روز متوالی هر روز یک قاشق مربا خوری صبح ناشتا در رفع فراموشی و حواس پرتی بی نظیر است .
سیر
وجود ماده ای به نام الیسین که موجب خاصیت انتی بیوتیکی در سیر شده است و بوی ان نیز مربوط به این ماده می باشد . و همچنین روغن فرار موجود در سیر که الیله سولفید نام دارد از یک سو و غنی بودن این گیاه از سولفور و فسفر و اهن و کلسیم سبب شده است که از هر ماده مقوی ضد می شناخته شده دیگری بهتر و موثر تر بوده و حتی الیسین موجود در ان قویتر از پنی سیلین باشد
مجتمع آموزشی فنی و حرفه ای گــرین
باارائه آموزشهای تئوری و عملی درکلیه رشته های
طب سنتی،کشاورزی، صنایع دستی ،هنر ،
صنایعغذایی
طراحیو دوخت لباَس های سنتی و محلی،بیوتکنولوژی،
منابعطبیعی و محیط زیست و
خدمات مجتمع
مدیریت و طراحی ،مشاوره ونظارت
تامین مواد اولیه وتجهیزات و
آدرس : خرم آباد میدان امام حسین ( ع) جنب بانک انصار طبقه سوم فروشگاه ولی عصر (عج)
تلفن : 33402135
همراه : 09168594484
مدیریت : حاجغلام علی جمشیدی
پست الکترونیکی : Amoozeshgah.garin @gmail.com
مدارک مورد نیاز جهت تشکیلپرونده آموزشی
1-فتوکپی از آخرین مدرک تحصیلی
2- فتوکپی شناسنامه
3-فتوکپی کارت ملی
4- فتوکپی کارت پایان خدمت (خاصبرادران)
5- چهارقطعه عکس رنگی 4*3
6- فیش واریزی شهریه
7-گیره و پوشه(برادران نارنجی،خواهرانسبز)
درباره این سایت